Adoptieprocedure

Je bent nieuwsgierig om te weten of een Greyhound de ideale hond voor u en uw gezin zou zijn, neem dan zeker eens contact op met ons of nog beter kom alvast eens kennismaken met ons en onze honden op één van de vele wandelingen die wij organiseren. Dit is de ideale plaats om onze adoptanten te leren kennen en naar hun ervaring te luisteren en maak kennis met de honden die in opvang zijn. 

De adoptie van een Greyhound gaat als volgt:

  1. Het invullen van een adoptieaanvraag, u kan deze verder op deze pagina downloaden in PDF of in Word
  2. Een telefonisch gesprek
  3. Een huisbezoek (al dan niet met een opvanghond)
  4. Keuze van de hond, A Grey's Home zal de juiste hond voor uw situatie te zoeken.
  5. Eigenlijke adoptie
  6. Nazorg

Stap 1, 2 en 3 kunnen elkaar vrij vlot opvolgen.  Stap 4 en 5 hangen af van het feit of de Greyhound al dan niet reeds in België is of nog in Ierland verblijft.  De transporten vanuit Ierland gebeuren maandelijks, de honden reizen in een héél comfortabele vrachtwagen voorzien van alles wat ze nodig hebben (ventilatie, airco, verwarming, camerabewaking enz). Tijdens het transport worden de honden om de paar uur uitgelaten, er wordt hen op tijd en stond eten en drinken gegeven. Dit resulteert in honden die vrij van stress aankomen. Van zodra deze aan ons overhandigd worden, gaan wij naar onze dierenarts voor een medische check-up en de registratie in België. Eens dit gedaan is kan de hond naar zijn gouden mandje vertrekken. 

 

We merken dat sommige mensen onze emails niet lijken te ontvangen, kunnen jullie ook eens in de spam folder kijken? we antwoorden op iedere mail.

 

Onthou vooral : we zijn er voor u, voor, tijdens en na de adoptie

AGH Adoptie Aanvraag
Word – 144,0 KB 1284 downloads
AGH Adoptie Aanvraag
PDF – 122,9 KB 1170 downloads