Reu of teef

U denkt er aan om een Greyhound te adopteren? Hebt u reeds beslist dat u een teefje wilt? Dan bent niet alleen, veel mensen hebben het zelfde idee en spijtig genoeg gaat deze keuze ten koste van de even verdienstelijke reutjes.

Neem even de tijd om verder te lezen en misschien bent u,wanneer u klaar bent met het lezen van deze tekst, een beetje meer open ivm het geslacht van uw potentiële nieuwe Greyhound.

Een veel voorkomend probleem in rescue organisaties is dat de Greyhound reutjes moeilijker zijn om te plaatsen dan de teefjes, en het duurt veel langer om thuis te vinden voor die prachtige reutjes.

Waarom zijn de jongens moeilijker te plaatsen?
Veel mensen hebben vooroordelen en geloven dat teefjes gemakkelijker en leuker zijn om in huis te hebben. Hieronder een kleine bloemlezing over meningen van mensen:

 

“Greyhound teefjes zijn zachter en aanhankelijker dan de reuen”
Dit geloof is niet correct. Er zijn grote variaties bij beide individueel, in gedrag en temperament . Daarom is het niet eerlijk om een oordeel te vellen enkel gebaseerd op geslacht. Er zijn zachtaardige reutjes en teven, er zijn aanhankelijke reutjes en teefje en er zijn evenveel “moeilijkere” reutjes en teefjes. De Greyhound jongens worden niet voor niets “Gentle Giants” genoemd en de Engelse term voor teef is niet voor niets “bitch” ;)

 

“Een Greyhound teefje is makkelijker te trainen dan een reu”
Dit is echt niet waar. Er zijn reutjes en teefjes die gemakkelijk te onttrainen zijn rond andere rassen en soms ook met katten. Er zijn ook veel greyhound teefjes en reutjes die veel jachtinstinct hebben, en waarbij er extra werk zal nodig zijn om ze te heropvoeden om goed om te gaan met andere rassen en andere diersoorten

“Ik heb altijd teefjes gehad en ik wil opnieuw een teefje”
Dit is veruit een van de meest gehoorde zinnen over teefjes. Gelukkig kan dit ook soms over de reutjes gaan en dan zijn we extreem dankbaar .

 

“Een Greyhound reu zal te groot en sterk zijn”
Dit is een veralgemeende opinie. Er zijn grootte en sterkte variaties tussen de reutjes en tussen de teefje ook. Er zijn rustige en gemakkelijk aan de lijn wandelende reutje en teefjes, er zijn sterke teefjes en reuen. De kracht en het gemak van met een Grey te wandelen is niet gerelateerd tot het formaat van de hond. Er zijn kleine Greys die heel sterk aan de lijn zijn en er zijn reuzen die super gemakkelijk zijn om mee te wandelen.

Neem even de tijd om niet alleen de teefjes te leren kennen,maar geef ook de reutjes een kans, maak geen beslissing over de keuze van uw toekomstige hond enkel gebaseerd op het geslacht, de reutjes verdienen het even hard om herplaatst te worden.