Greyhound weetjes

 

1. De Greyhound is het enige ras dat vermeld wordt in de bijbel.

2. Greyhounds zijn de tweede snelste dieren op aarde, alleen het jachtluipaard is sneller.

3. Greyhounds hangen 75% van de tijd in de lucht tijdens het lopen.

4. Sommige greyhounds slapen met hun ogen open.

5. Greyhounds bestaan in 18 primaire kleuren en er zijn meer dan 55 kleurencombinaties.

6. Greyhounds dragen muilkorven tijdens het racen om hen te beschermen voor verwondingen en om het gemakkelijker te maken op de fotofinish.

 

7. Op een bepaald moment in de geschiedenis mochten alleen mensen van adel een Greyhound bezitten.

 

8. Sommige Greyhounds kunnen fysiek niet zitten.

9. Greyhounds hebben een hogere lichaamstemperatuur dan eender welke andere hond. Vandaar dat het handig is om te weten welke temperatuur uw hond heeft wanneer hij niet ziek is.

 

10. Greyhounds hebben aanzienlijk meer rode bloedcellen en een groter hart en longen dan eender welk ander ras. Rode bloedcellen vervoeren zuurstof en helpt hun sneller te lopen.

 

11. Greyhounds hebben een universeel bloedtype en worden gebruikt als bloeddonoren.

12. Greyhounds hebben een zicht van 270 graden. Ze kunnen objecten achter hen zien en meer dan  en tot bijna 1 km voor hen uit.

 

13. Greyhounds hebben een stereoscopisch zicht. Hierdoor kunnen zij heel goed bewegende objecten kunnen zien. Soms is het dus handig om te bewegen wanneer je uw Greyhound roept.

 

14. Greyhounds zitten in de top 5 van de meest zachtaardige honden.

 

15. Heel wat bekende mensen hadden ooit een Greyhound o.a. : Cleopatra, Christopher Colombus, Bo Derek, Al Capone, Betty White, Leonard Nimoy, Frank Sinatra, Koningin Victoria en Henry VIII hebben Greyhounds gehad.

 

 

16. Blauw (grijs) is het minst voorkomende kleur omdat er ooit werd gedacht dat blauwe honden trager liepen, dus werd de kleur eruit gefokt.

 

17. Een Greyhound gebruikt zijn staart als een roer tijdens het racen.

 

18. Greyhounds komen voor in 11 van Shakespeares tonelen.

 

19. Een gelukkige Greyhound zal veelal op zijn rug liggen met de poten in de lucht..

 

20. Gedurende een race van 30 seconden wordt er  100.000 watt afvalwarmte geproduceerd, genoeg om 600 ml kraantjeswater te doen koken in 2 minuten.

21. Greyhounds kunnen tot 2.5 kg gewicht verliezen in één enkele race.

 

22. Experts zijn tot de conclusie gekomen dat uit alle hondenrassen, de greyhound één van de gezondste rassen is op vlak van erfeljke aandoeningen.

 

23. Oren naar achter = kwade greyhound? Klinkklare onzin. Greyhounds zijn het tegenovergestelde van de meeste honden, en dragen in een ontspannen staat hun oren naar achteren. Greyhounds zijn aerodynamische honden en hun oren blijven in deze stand wanneer ze racen en in rust zijn. Wanneer uw Greyhound alert is, zullen zijn oortjes naar voor komen (bvb bij het zien van een kat)

24. Knibbelen (nitting) Wanneer een Greyhound heel blij is en zijn "persoon" graag ziet kan hij knibbelen aan zijn arm of andere beschikbare huid, met zijn voortanden. Dit toont aan dat uw Greyhound héél blij is. Het kan verkeerdelijk opgevat worden als agressie, maar dit is het dus niet. Het knibbelen kan hard genoeg zijn om een blauw plek te veroorzaken, maar is eigenlijk een, echt groot compliment, dus het is aangeraden om voorzichtig te zijn.

 

25. Klappertanden (chattering) en lucht knappen zijn een variant van het bovenstaande. Wanneer sommige Greys blij en gelukkig zijn, kunnen ze vrij luid klappertanden, precies alsof ze het koud hebben. Je kan dit gedrag zien bvb. rond etenstijd of wanneer "zijn persoon" thuis komt. 


Lucht knappen is gelijkaardig aan het knibbelen, maar ipv te knibbelen op je huid, knappen ze in de lucht. Ook dit kan gemakkelijk aanzien worden als  agressie, maar is het niet. Het Happen is niet op u gericht maar in de lucht.

 

26. Lachen VS agressie. Sommige Greyhounds zijn echte lachbekjes (smilers). Dit uit zich vooral als ze heel blij, heel uitbundig of enthousiast zijn. Bij iemand die dit niet kent kan dit als agressie gezien worden. De lichaamstaal is totaal anders, lachen zal meestal vanuit een onderdanige en ontspannen positie komen of al spelend. Bij het lachen zal de neus opgetrokken worden zodat alle voortanden en tandvlees zichtbaar zijn. De mondhoeken worden NIET naar achter getrokken. (zie foto)

 

Bij agressie zullen de mondhoeken ver naar achter getrokken worden, hij zal voordien ook kalmerende signalen uitgestraald hebben zoals het likken aan zijn lippen. Indien u dit gemist heb zal zijn lichaamstaal strak en gespannen zijn, hij zal u intensief aanstaren en het haar op zijn schouders kan recht staan.