Greyhound algemene info

Greyhounds zijn één van de best bewaarde geheimen in de hondenwereld.  Ze behoren tot de oudste hondenrassen ter wereld en waren geliefd bij gezinnen in het oude Egypte. Greyhounds zijn heel rustig met af en toe hebben ze een zot momentje dat ongeveer 5-10 minuten duurt.  Ze worden vergeleken met katten in hun gedrag, met als grootste verschil hun wil om jou te behagen.  Het zijn liefdevolle en happy  Grey’s over het algemeen. Ze houden van wandelingen en zijn komische talenten wanneer ze met hun speelgoed rondhotsen.


Greyhounds kunnen als volgt omschreven worden:

Greyhounds zijn zachtaardig, rustig en uitstekend gezelschap

Greyhounds wegen gemiddeld tussen 24 en 39 kg, en tussen de 60 en 76cm groot

Greyhounds hebben een korte vacht

Greyhounds komen in bijna alle kleuren voor

Greyhounds hebben niet zoveel beweging nodig (2x 30 minuten per dag)

Greyhounds zijn niet echt vocaal

Greyhounds zijn rustig en zijn geen goede waakhonden

Greyhounds moeten in huis leven, gezien het lage vetgehalte van hun lichaam

Greyhounds leven gemiddeld tot 12-14 jaar

 

WAT KAN U VERWACHTEN WANNEER U EEN GREYHOUND ADOPTEERD?             

Met een beetje geduld krijg je er een lieve, zachtaardige en vooral beleefde huisgenoot bij. Grey’s willen hun baasjes behagen en zijn gek op je aandacht. Omdat alles in huis nieuw is voor hen (trappen, gladde vloeren, spiegels, …) hebben ze een korte aanpassingsperiode nodig. In het begin kunnen ze hierdoor een beetje verward zijn, dit gaat echter snel over in nieuwsgierigheid. In onze ervaring passen de meeste Greyhounds zich grotendeels binnen 14 dagen aan. Je stem en een duidelijke “NEEN” zullen je Greyhound duidelijk maken hoe hij zich in zijn nieuwe thuis moet gedragen. Aangezien Greyhounds zelden blaffen en ze doorgaans even vriendelijk zijn naar onbekenden als naar hun eigen gezin, kan je aan hen geen goede waakhond verwachten.

.

STEEDS AANGELIJND

Greyhounds worden al 4000 jaar gefokt om slechts één ding te doen, jagen. Dit instinct wordt verder versterkt door de training voor de renbaan. Daarbovenop hebben ze een heel goed zicht (+/- 600m) wat hun instinct alert houdt. Indien ze niet aangelijnd zijn, kunnen ze panikeren, verloren lopen, onder een auto terecht komen of aangevallen worden door een andere hond. Grey’s zijn gewend om aan de lijn te lopen en genieten van de beweging en de aandacht van hun eigen baasje en voorbijgangers. Ze mogen dus nooit loslopen in een niet-omheinde omgeving. We raden een simpele leiband (of politieriem) aan. Flexi rollijnen zijn uit den boze aangezien een Grey in 3 galopsprongen zijn volle snelheid kan behalen en zo de flexi uit je handen kan rukken.

HOEVEEL BEWEGING HEEFT EEN GREYHOUND NODIG?

Greyhounds passen zich heel snel aan jouw levensstijl en -tempo aan. Ze hebben niet meer nodig dan een goed omheinde tuin om in te spelen en dagelijkse wandelingen om hun fit te houden. In de meeste gevallen zijn 2 wandelingen van een half uurtje per dag meer als voldoende. Wanneer ze deze krijgen, kunnen Grey’s in veel gevallen zelfs perfect gelukkig leven op een appartement.

ZIJN GREYHOUNDS REEDS ZINDELIJK?

Greyhounds zijn zindelijk in hun kennels. Dit betekent dat ze getraind zijn om hun behoefte buiten te doen en hun kennel proper te houden. Neem je nieuw gezinslid de eerste dagen regelmatig mee naar buiten (bv. iedere 2 uur) en ze zullen snel begrijpen dat hun nieuwe thuis eigenlijk hun “kennel” is. Grey’s houden, net zoals alle andere hondenrassen, van routine. Pas dit toe en het zindelijk maken zal in de meeste gevallen heel vlot verlopen. Beloon je hond uitbundig wanneer ze hun behoefte buiten doen.

GREYHOUNDS EN KINDEREN?

Greyhounds hebben een heel makkelijk en zacht temperament. Ze zijn verdraagzaam tegenover kinderen en zullen eerder weglopen of zich afzonderen dan te grommen of happen. Net als elke andere hond, hebben Grey’s hun grenzen en dienen ook kinderen die te respecteren. Die persoonlijke ruimte is zowel voor mens als dier belangrijk, maar kan bij honden nog net iets groter zijn wanneer ze slapen en eten. Leer dit je kinderen al aan vooraleer je nieuwe Grey in het gezin komt.

GREYHOUNDS EN ANDERE HONDEN?

Greyhounds leven van kleins af aan samen met soortgenoten en ook naar andere hondenrassen zijn ze over het algemeen verdraagzaam. Katten en kleine honden zijn voor hen echter onbekend terrein. We kunnen onze Grey’s testen met katten en kleine hondjes, maar ook al blijkt deze test positief, toch raden we altijd aan om bij de kennismaking enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Je adoptieverantwoordelijke staat met raad en daad klaar om je hierbij te helpen.